
مقدمه:
همکاری فعالان محیط زیست ایران با دولت محترم امری ضروری و اجتناب ناپذیر برای پاسداری و مراقبت از محیط زیست و میراثهای طبیعی کشور است این همکاری میتواند در چارچوب قوانین لازم الاجرا انجام گیرد تا ثمربخشی آن حتی در کوتاه مدت به خوبی دیده شود باید اذعان داشت که اتحاد فعالان محیط زیست و دولت نه تنها برای محیط زیست بلکه برای جامعه و اقتصاد نیز مفید خواهد بود …
در ادامه به تاثیرات مهم این همکاری و ثمره آن برای محیط زیست و فعالان در این عرصه اشاره خواهد شد:
۱_ تغییر سیاستها و قوانین و یا اجرای صحیح آنها:
فعالان محیط زیست با ارائه دادهها ، مطالعات، نظرات کارشناسی و تحقیقات خود به دولت و یا حداقل به سازمان محیط زیست میتوانند در سیاست گذاری و اجرای طرحهای دولتی و تدوین و تصویب قوانین زیست محیطی اثرگذاری خود را ثابت کنند.
بر همه ما حامیان طبیعت ، موضوعی ثابت شده است که یکی از مهمترین دلایل صدماتی که بر محیط زیست وارد میشود قوانین مجهول و یا عدم اجرای قوانین تصویب شده است.
۲_ دسترسی به منابع:
دولتها همیشه بیشتر از سازمانهای مردم نهاد بودجه در اختیار دارند و فعالان محیط زیست میتوانند به وسیله همکاری با دولت بودجه لازم را برای تحقیق و یا اجرای پروژههای خود به دست آورند.
۳_ افزایش آگاهی عمومی:
اگر همکاریهای مثبت و قابل اتکایی بین فعالان محیط زیستی با دولت و بالعکس ایجاد شود اطلاع رسانی و تبلیغات در مورد برنامهها و همایشهای محیط زیستی کشوری به وسیله رسانه ملی به اجرا در خواهد آمد.و در سطح شهرها نیز با یاری گرفتن ازفرمانداری،شهرداری و شورای شهر و … میتوان مردم را بیش از اکنون به فعالیت های ماثر محیط زیستی ترغیب و تشویق کرد.
۴_ نظارت بر اجرای قوانین:
یکی از ثمرههای مهم همکاری بین فعالان محیط زیستی و دولت شفافیت در اجرای قوانین زیست محیطی و جلوگیری از تخلفات مختلف به خصوص تخلفات اداری و اجرایی است.
۵_دولت پاسخگو:
فعالان محیط زیستی به وسیله همکاری با دولت محترم میتوانند تعهدات زیست محیطی دولت را یادآور شوند و دولت را پاسخگو در مقابل مردم و نسلهای آینده نمایند.
سخن آخر:
باید راهکارهایی اندیشید که دولت و فعالان محیط زیست بتوانند با هم ، همکاری و هماهنگی داشته باشند چرا که این اتحاد به نفع آینده کشور ، مردم و نسل های فردای سرزمین است. فعالان محیط زیستی به جای توهین و دشمنی با دولت ، روش های متعهدانه ، مبتکرانه و شفاف ارائه دهند تا اعتماد به سوی آنها جلب شود.
ابوالقاسم کریمی
ورامین
۲۱ فروردین ۱۴۰۳