
گرچه در پیامبر بودن یا نبودن ، و حتی در واقعی یا افسانه ای بودن زرتشت اختلافاتی وجود دارد ، اما با این حال
روز ۶ فروردین، یکی از روزهای مهم در تقویم زرتشتی،ایرانی است که به نام زرتشت، پیامبر ایرانی باستان و بنیانگذار آیین زرتشتی اختصاص دارد.
هر چند در زمان حکومت سلسله ساسانی به دلیل ظلم و فساد موبدان زرشتی این کیش در نزد مردم ایران و ملت های همسایه تضعیف شد و حتی شورش هایی بر پایه ی مخالفت با زرتشتیان اتفاق افتاد که با خون ریزی های بسیاری همراه بود ، با این وجود
زرتشت، در منابع مختلف تاریخی به عنوان یک اَبر انسان،مصلح اجتماعی یا پیامبر فلسفی،انسانی و اخلاقی شناخته میشود که اندیشه های او بر پایهٔ اصول ِ “پندار نیک، گفتار نیک، و کردار نیک” استوار است.
وی همچنین در آموزههای خود به تکریم طبیعت، احترام به جانداران ، هماهنگی با محیطزیست ، زمین و نظم کیهانی و مقابله با نیروهای شر و تاریکی تأکید داشت.
کیش زرتشت جزو نخستین ادیان یکتاپرستی در جهان محسوب میشود که آموزنده های آن بر سایر ادیان تاثیرات زیادی داشته و گاتها تنها مکتوبات باقی مانده از زرتشت و کهن ترین بخش اوستا است و سایر بخش های اوستا توسط موبدان نوشته شده
هر چند ژان کلنز و اریک پیرار و برخی دیگران از محققان و ایرانشناسان در انتساب گاتها به شخص زرتشت تردید کردهاند،اما این به دین معنی نیست که 6 فروردین فرصتی برای پاسداشت فرهنگ، فلسفه ، آموزههای زرتشت و همچنین طبیعت،زمین و محیط زیست نباشد.