از خاک تا افلاک زندگینامه ناصر خاکی آقای سبز ایران‌


از خاک تا افلاک
زندگینامه ناصر خاکی آقای سبز ایران‌


   🌺  همزمان با پایان جنگ دوم جهانی ، وبرکناری رضا شاه پهلوی (بنیانگذار سلسله
    پهلوی ) بدست انگلیسی‌ها و انتقال سلطنت به محمد رضا پهلوی ،ایران  سالهای  پر تلاطمی را تجربه کرد و در بحبوحه تضاد منافع انگلیسیها و روسهادرایران و آشفته بازار سیاسی در کشور ، ضعف وناتوانی. حکومت مرکزی وتسلط پیشه وری ( عامل و دست نشانده نظام کمونیستی اتحاد جماهیر  شوروی در قسمتی از شهر های آذربایجان از جمله شهر زنجان که تحت اشتغال غلام یحیی عامل حزب توده ایران بود ،
ناصر خاکی  ” آقای سبز ” هشتم تیرماه سال هزارو سیصد بیست دو در محله تکیه امامزاده داوود قلی زنجان  زاده شد
     ده ساله بود همراه پدرو مادر و برادر یک خواهر به طهران مهاجرت کردند
     که همزمان بود با ایام کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و سرنگونی دکتر محمد مصدق و در گیریها و دستگیریها ، تظاهرات خیابانی احزاب چپ وراست از توده ایها ، جبهه ملی ها و حزب پان ایرانیست ها، تا سلطنت طلب ها ….و تظاهرات خیابانی احزاب مختلف در خیابانهای مرکزی  آندوران ….
🔻از دوران نوجوانی و جوانی همراه با تحصیل در کلاسهای شبانه و کار روزانه در  مغازه و کارگاه های پیراهن دوزی ،  دوران سختی را گذراند و بیشتر اوقات فراغتش به مطالعه داستانها و سرگذشت مشاهیر ایران و جهان ‌گذشت ، تا آنجا که با ادبیات داستانی معاصر ایران و نویسندگان بنام آن دوران ، چون بزرگ علوی.  صادق هدایت  محمد علی جمالزاده . صادق چوبک و با آثار دیگر نویسندگان بنام جهان چون ویکتورهوگو ، داستایفسکی ، ماکسیم گورکی ،بالزاک ، آنتوان چخوف ، ارنست همینگوی ، تولستوی ، وغیره آشنا شد.  درنوزده سالگی ( سال ۱۳۴۱ ) نویسندگی را با نوشتن اولین مجموعه داستان
     ” شبهای عزیز ” در قطع جیبی تجربه کرد . از دهه چهل تا پنجاه با چاپ دو مجموعه داستانهای کوتاه  دیگر با نامهای ” در میان مردم ” و ” وقتی که چرخها نمی گردند ” به عنوان جوانترین نویسنده آن دوران سری در میان نویسندگان مطرح معاصر در آورد و کتابهایش پشت  ویترین کتاب فروشیهای مقابل دانشگاه تهران قرار گرفت .
      نقد مجموعه داستان ” گنبد حلبی ” نوشته شاپور قریب در ماهنامه راهنمای کتاب بسر دبیری دکتر عبدالحسین زرین کوب در صفحه ادبیات معاصر ایران نیز از جمله خاطرات بیاد ماندنی  آن دوران است….. عباس پهلوان سردبیر هفته نامه فردوسی در معرفی مجموعه داستان در میان مردم از ناصر خاکی  با  عنوان جوان ترین نویسنده  آندوران نام برد و تصویرش در صفحات هنری و ادبی مجله به چاپ رسید .
انتشار مجموعه یادداشتهای سرگذشت مشاهیر ایران و جهان نیز در هفته نامه‌های خوشه ، سپید وسیاه ، امید ایران تهران مصور…….از دیگر خاطرات دوران نویسندگی اش است .
🌺  ابداع  چاپ بادکنک برای اولین بار  در ایران ، نمونه‌ای دیگر از  ایده پردازیهای‌ناصر خاکی اقای سبز است که در سراسر کشور برای میلیون ها  نفراز هموطنان‌در کشور ایجاد اشتغال نموده‌است
🌺  در هفتمین سال جنگ تحمیلی  در سال ۱۳۶۶ شمسی ناصر خاکی
      در نتیجه تلاشهای مضاعف و استفاده از تجربیاتش موفق به ابداع سیستم چاپ دستی سیلک اسکرین وهمچنین ساخت ترکیب مواد شیمیایی  فرمولاسیون مرکب چاپ روی بادکنک  برای اولین بار در ایران گردید و با تایید سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی به ثبت اختراع رسید .
🌺  با اختراع و ابداع چاپ  پیامهای مختلف تبلیعاتی ،  روی بادکنک برای اولین بار‌در ایران توانست  شیوه ای نو در تبلیغات تجاری ، بازرگانی ، فرهنگی.  آموزشی ، تبلیغات سیاسی را
  برای اولین بار در ایران بنیانگذاری کند.
ناصر خاکی  اولین  کار آفرین مردمی در دهه شصت بودکه موفق شد  برای میلیون ها نفر از ایرانیان‌اشتغالزایی پایدار کند که امروز کاربرد  بادکنک در سراسر کشور در عرصه های مختلف  خرید و فروش و  چاپ تبلیغات رو ی بادکنک بمناسبتهای مختلف ،جشنواره ها . افتتاحیه ها و مراسمات جشن تولد وجشن ازدواج و در تالارهای پذیرایی ، نمایشگاه ها و غیره مورد استفاده قرار میگیرد .
.
🌺 در سال ۱۳۶۶  به عنوان  مخترع در چهاردهمین. نمایشگاه بین‌الملی
     تهران با برند ( رسان اولین مبتکر چاپ بادکنک در ایران  ) موفق به‌دریافت لوح تقدیر از مرکز‌توسعه ‌صادرات گردید


🌺  در دنیای پر آشوب امروزیافتن انسانهای خوب و دوست داشتنی که با مردم و با میراث و فرهنگ ، تاریخ میهن خود عجین و مانند خاک ، کره خاکی را در بر گرفته و از درون خاک همواره جوانه های سبز برویاند و زیبایی خاصی به محیط زندگی‌آدمها ببخشد و چون رود برای پیوستن به دریا مدام خروش و‌ در حرکت باشد حکم کیمیا را دارد .
ناصر خاکی  ( آقای سبز ) را اینگونه باید تعریف کرد که در طول زندگی پر فراز نشیبش و با کسب تجربه در اوج هیاهوی شهر و آلودگی هوای تهران ، با ایده پردازی خلاقانه ای تاکسی جنگلی را برای اولین بار در ایران طراحی ومحیط داخل تاکسی خود  را برای مسافران  با خلاقیت خود تبدیل به جنگل سیار کند و  با این حرکت ما را بیاد طبیعت سبز وهوای پاک گذشته میهنمان میاندازد .
  افسوس که مسئولین کشور قدر این چنین گوهرهایی را هرگز ندانستند  و نمیدانند .
ابداع و حرکت خلاقانه تاکسی جنگلی بسرعت در فضای مجازی  ودر شبکه‌های مختلف اجتماعی در ایران و سرتاسر جهان چنان بازتاب‌های گسترده ای  ببار آورد که شما امروز میتوانید با جستجو در گوگل  باعناوینی چون مستند آقای سبز ایران و ایده پرداز تاکسی جنگلی مشهورترین و سبز ترین تاکسی جهان ، تاکسی باغ ، تاکسی طبیعت و ده ها عنوان دیگر از زوایای روشن و تاریک و فراز نشیبهاو خاطرات زندگی ناصر خاکی ، مطلع گردید .  

ایده تاکسی جنگلی  ناصرخاکی بدلیل  عدم حمایت مدیران حوزه حمل و نقل عمومی از جذابترین تاکسی جهان ، بدلیل فرسودگی از فعالیت در سطح شهر باز ماند و به خاطرها پیوست .
خاکی راه دیگری را آغاز کرد و روی آورد به زنده کردن آثار ، یادمانها و خاطرات زندگی سال‌های چهل… و شصت گذشته. و با استفاده از مواد و مصالح دور ریزو قابل بازیافت، با ساختن مینیاتوری اشیاء نوستالژی ، فرهنگ و هنر تاریخ و گذشته ما را برایمان زنده کرد که دیدن  صحنه‌هایی از زندگی و فضاها و اسباب و اثاثیه گذشته های نه چندان دور که محو و فراموش شده  و جز خاطره ای برای جوانان امروز  و نسل‌های آینده  از آنها بجا نمانده خاطره انگیز است. 
حاصل تلاشهای آقای سبز در باز‌آفرینی دور ریختنیها ، گرفتن مجوز تاسیس موزه ای از وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی  شد که در صورت  تحقق این آرزوی ملی ” تاسیس موزه نگار خانه آقای سبز “
این موزه میتواند به عنوان پنجره ای برای نشان دادن صحنه های گذشته فرهنگ و آداب و رسوم مردم  ایران برای جوانان تشنه شناخت ، تشنه تغییرها و آرزوهای بزرگ همچون آیینه   تاریخ گذشته مردم، میهن و میراثمان را  به نمایش در آورد
ناصر خاکی هنرمندی است مردمی،  وبر خواسته از اعماق اجتماع ” عروج از خاک تا افلاک ” با اندیشه سبز در دنیای
امروز ، شاید دیدگاه هنر برای هنر در میان اکثریت مردم میهنمان جایگاهی نداشته باشد. ما هنر را برای  فرزندان آینده ساز ایران مان ، میخواهیم، برای ساختن ایران آباد و آینده بهتر شک نداریم آینده از آن ملتی است که گذشته خود را بشناسد.
فیلمرتهیه شده ” مستند  اقای سبز ”  برگ سبزی است  از شرح زندگی ناصر خاکی  که نه داستان است و نه خاطرات زندگی بلکه روایت گوشه هایی از تجربیات و تلاشهایی است برای گشودن پنجره هایی بسوی روزنه نشاط و امید برای جوانان کشور و گذر از کوره راه ها و مسیر سنگلاخها ، برای رسیدن به آرزوهای بزرگ .
” مستند آقای سبز ” روایت زندگی انسانیست تلاشگر که از جوانی تا زمان حاضر در جهت سربلندی ایران و همراه با مردم  گام برداشته همواره در راه رسیدن به سعادت و نیکبختی مردم دوستداشتنی ایران تلاش نموده “ناصر خاکی آقای سبز” این حقیقت را دریافت برای رسیدن به آینده روشن، صادق ، پاک در میان مردم بودن مهم است . 
زندگینامه ناصر خاکی با صدها کلید واژه قابل جستجو در گوگل از ان جهت دارای اهمیت‌هست  که در قالب یک کلاس درسی و آموزشی انتقال دهنده تجربیات و مهارتهای زندگی است درس خاکی بودن، صادق، پاک بودن ، با مردم بودن  در زندگیش تبلور یافته  است .
🌺  انسان‌های خوب خوشه های مرواریدند که داشتن آنها ثروت و تماشای آنها لذت است ،
ناصر خاکی‌ ، بزرگ مردی که سردی و گرمی روزگاررا بطرز متفاوتی تجربه کرده است .
انسانی که غیر ممکن است با ایشان همکلام شوید و تجربه‌ای فرا نگیرید .
الحق والانصاف جای زندگی نامه اش در کتب درسی دانش آموزان ودر کرسی دانشگاه ها خالی است .
تلاشگری که در هر دوره ای از زندگیتان با ایشان آشنا شوید ، قطعا حسرت خواهید خورد که ایکاش زودتر با ایشان آشنا میشدم ، چرا  که واقعا بعضی‌ از آدمها عجیب خوبند ،  ناصر خاکی نویسنده ، مخترع ، ایده پرداز قطعا یکی از آنهاست .
برخی از مدیران شهری خود را بخواب زدند و قدرسرمایه ارزشمندی چون ناصر خاکی در ایران  را ندانستند .  میتوانستند با استفاده از ایده پردازی هایش نه تنها کار آفرینی بلکه در آمد زایی پایدار در صنعت گردشگری و صنایع دستی را نهادینه کنند .
          
ناصر خاکی  مینویسد
عشق هرچه  نباشد چاشنی‌ای طعم دهنده به زندگی است
عشق در میان مردم بودن و با عشق در میان مردم کوچه و بازار زندگی کردن ، چون جوهری سیال سالهاست  در تار و پودم در گردش است .
هرچه گویم عشق را  شرح و بیان
چون به عشق آیم خجل باشم از آن

3.7 3 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
3 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فعال محیط زیست
فعال محیط زیست
13 روز قبل

عالی بود آفرین بر شما

...
...
13 روز قبل

ممنون به خاطر معرفی سپاس واقعا

علی
علی
13 روز قبل

من اصلا ایشون رو نمی‌شناختم ممنون بابت معرفی