خروج افغانستانیهای مقیم ایران میتواند تأثیرات اقتصادی متفاوتی داشته باشد. در حال حاضر، افغانستانیها در بخشهایی از اقتصاد کشورمانند صنعت ، ساختمان، کشاورزی، خدمات و تولید نقش فعالی دارند. به طور مثال در شهرستان ورامین شاه کلید بخش کشاورزی و دامداری در دستان افغانستانی ها است ، آنها در واقعیت ثابت کرده اند که کارگران بسیار خوبی هستند ، خروج آنها میتواند به کمبود نیروی کار در این بخشها منجر شود ، کشاورزی و دامداری ورامین را فلج کند ، در بهترین حالت خروج تمام افغانستانی ها منجر به افزایش هزینههای تولید یا خدمات و یا هر دو می شود ، این مسئله سبب ورشکستی بسیاری از واحد های تولیدی خواهد شد ، چرا که مردمان افغانستان با حقوق کمتری به کار و فعالیت مشغول هستند ، البته کیفیت کار بهتری را نیز تحویل میدهند.
به همین سبب بنده با اخراج افغانستانی هایی که به صورت مجاز و قانونی وارد کشور شده اند کاملا مخالف هستم ، مطمئن باشید خروج همه افغانستانی ها از کشور سبب خیر نخواهد بود
همچنین قبل از قضاوت عجولانه و ناآگاهانه در مور این مردم شریف باید یادآوری کنم افغانستانی ها در سالهای جنگ تحمیلی که بین ایران و رژیم بحث عراق شکل گرفته بود جزو معدود مردمانی بودند که از ما حمایت و دفاع کردند ، آنها شهدای زیادی را تقدیم نمودند ، ملت شهید پرور افغانستان ، در جنگ با داعش هم نقش پر رنگی داشتند.
سخن آخر
همه میدانیم در روزگاری نه چندان دور افغانستان و ایران یک کشور بوده اند ، مرزی در میان آنها نبود ، این را هم میدانیم انگلستان مسبب جدایی افغانستان از ایران شد
و همچنین میدانیم که اشتراکات تاریخی ، دینی، فرهنگی و زبانی بسیاری با ملت افغانستان داریم
پس چرا مشکلات اقتصادی ما باعث شده که هموطنان جدا شده خود را فراموش کنیم؟
آیا نباید ، هیچ وقت به فکر اتحاد دوباره ایران با افغانستان باشیم؟
آیا نباید به این نکته بیندیشیم یکپارچگی مجدد دو کشور ایران و افغانستان چه پیشرفت های بزرگی را میتواند برای هر دو به ارمغان بیاورد؟
ابوالقاسم کریمی
ورامین
یک شنبه _ 8 مهر _ 1403